Jeugdhuis Nieuw Gent stelt voor …

Het is Azeddine Khalfa die vorig jaar door de organisatie achter Gentse Feesten Korenmarkt werd opgemerkt als bezeten bezieler van jeugdhuis Nieuw Gent.

Azeddine slaagt er, samen met een aantal geëngageerde jongeren uit de multiculturele, bruisende wijk Nieuw Gent in om de jeugd aldaar een zinvolle tijdsbesteding te bezorgen. In het jeugdhuis werd geïnvesteerd in professioneel audiomateriaal. Jongeren kunnen er de kneepjes van het artiestenvak leren, demo’s worden er opgenomen. Vaak rappend, slammend,…

De talenten die zomaar van de straat geplukt worden krijgen dankzij dit project kansen. De opnames resulteren in filmpjes die vlot gestreamed worden naar diverse social media kanalen. Het is de jeugd te doen om hits en likes, hun filmpjes gaan vaak viraal en generen een ruim aantal views. Echter de grote droom van velen onder hen, performen op een podium.

Gentse Feesten Korenmarkt biedt hen dit forum. Op het grote podium zetten deze jonge gasten hun eerste stapjes in de wereld van live performance. De vele volgers op de social media kanalen worden als publiek naar het grote podium gelokt.

Vorig jaar was een schot in de roos, dansers, rappers, social-media helden, het talrijk opgekomen publiek, veelal jongeren op zoek naar wat minder mainstream entertainment ging uit zijn dak. De samenwerking verderzetten was dus een evidentie. We reserveren op woensdag 19/07 2 volle uren voor dit talent.

talent uit Nieuw Gent: Snapde!